Oraşul german care oferă cazare gratis timp de o lună. Primar este un român

Postat la 25 septembrie 2019 6691 afişări

Oraşul german care oferă cazare gratis timp de o lună. Primar este un român

Oraşul german Görlitz, în care primar este românul Octavian Ursu, a găsit o idee inedită de a revitaliza comunitatea.

 

Oamenii se pot caza gratis aici vreme de o lună pentru a testa dacă le place comunitatea, pentru ca mai apoi să decidă dacă rămân definitiv şi se angajează.

Görlitz este un oraş pitoresc, situat la graniţa cu Polonia, ce atrage anual circa 140.000 de turişti. Pe de altă parte, aici se înregistrează cele mai mici venituri şi una dintre cele mai mari rate de alegători care votează politicienii de extremă dreaptă.

În Görlitz sunt circa 7.000 de apartamente în care nu locuieşte nimeni, iar rata şomajului este cu o treime mai mare decât cea înregistrată la nivel naţional, relatează The Guardian.

Tot mai mulţi germani au părăsit această comunitate, iar autorităţile locale vor să inverseze acest trend. Prin urmare, au pus la punct un program: să vină oamenii să locuiască aici vreme de o lună, fără să dea măcar un euro pe chirie.

Peste 150 de aplicaţii au fost primite pentru acest program. Mulţi dintre cei interesaţi erau din alte oraşe germane, dar erau unii şi din Cehia, Statele Unite sau Marea Britanie. Printre ei se numără inclusiv antreprenori, un regizor, un model, artişti vizuali şi muzicieni.

Deşi municipalitatea speră ca măcar câţiva să rămână în oraş, principala intenţie este ca interviurile şi chestionarele pe care le vor completa participanţii să fie analizate şi, în baza lor, autorităţile locale să pună la punct un plan amplu de a revitaliza oraşul.

„Scopul nostru este să aflăm de ce au nevoie oamenii şi, dacă se mută, care este motivaţia lor”, a declarat Robert Knippschild, directorul autorităţii implicate în acest demers.

„Le-am spus oamenilor că trebuie să se gândească dacă vor un oraş deschis, european, sau un oraş închis”, a declarat şi primarul din Görlitz, Octavian Ursu. El crede că vor exista mai multe slujbe, mai mulţi angajaţi şi o comunitate mai înfloritoare dacă oamenii chiar se vor simţi bine primiţi, scrie stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primar,
roman,
cazare,
timp

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.