Oraşul din România unde cei care nu poartă mască pe stradă vor primi una în loc de amendă

Autor: Laura Buciu Postat la 03 aprilie 2021 159 afişări

Oraşul din România unde cei care nu poartă mască pe stradă vor primi una în loc de amendă

Băcăuanii care nu poartă mască pe stradă vor primi una, în loc de amendă, anunţă primarul oraşului, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, acesta considerând că e nevoie mai mult de informare şi prevenţie, decât de sancţiuni.

Poliţiştii locali din Bacău le vor da oamenilor măşti în loc de amenzi dacă sunt surprinşi pe stradă, accidental, fără mască, potrivit primarului oraşului, Lucian Daniel Stanciu Vezeteu.

De asemenea, poliţiştii locali le vor oferi oamenilor informaţii pentru a conştientiza importanţa purtării măştii.

„Pentru că avem încă o rată de infectare scăzută (3,62 în scădere uşoară), consider că va fi şi mai mică dacă ne concentrăm pe informare şi prevenţie, în loc de sancţiuni. Aceste aspecte au fost discutate la întâlnirea cu întreg efectivul Poliţiei Locale care se ocupă de ordinea publică. Nu doresc să avem mai multe restricţii şi ştiu că nici dumneavoastră nu doriţi, de aceea sunt convins că băcăuanii sunt solidari şi înţeleg foarte bine să se protejeze şi aşa să salveze vieţi şi să menţinem deschis oraşul. Rata de infectare sub 4 este o dovadă în acest sens”, spune primarul Bacăului.

Acesta este convins că prin informare şi prevenţie, băcăuanii vor înţelege mai repede situaţia, decât prin aplicarea amenzilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amendă,
mască,
bacău

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.