Oraşul Beijing va organiza Jocurile Olimpice de iarnă din 2022

Autor: Departamentul Sport Postat la 31 iulie 2015 41 afişări

Oraşul Beijing a fost preferat fostei capitale a Kazahstanului, Almatî, drept gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, în cadrul celei de-a 128-a reuniuni a CIO de la Kuala Lumpur, informează site-ul oficial al forului olimpic internaţional.

Capitala Chinei a primit 44 de voturi, faţă de 40 Almatî (fost Alma-Ata).

Astfel, Beijingul devine primul oraş care organizează atât Jocurile Olimpice de vară (2008), cât şi pe cele de iarnă.

Chinezii vor folosi jocurile pentru a spori interesul privind sporturile de iarnă, într-o regiune în care locuiesc peste 300 de milioane de oameni, în nordul ţării.

Biejingul a avut avantajul unor costuri reduse pentru organziarea competiţiei, urmând a folosi şi instalaţii sportive de la JO de vară din 2008, cum ar fi Stadionul Cuib de Pasăre.

Bugetul JO de iarnă din 2020 va fi de 1,5 miliarde de dolari, mai mic decât cel cheltuit la alte ediţii, iar chinezii speră să obţină profit după competiţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
JO,
BEIJING,
GAZDĂ
/actualitate/orasul-beijing-va-organiza-jocurile-olimpice-de-iarna-din-2022-14659535
14659535
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.