Optima creşte cu 25% la 9 luni şi deschide un nou birou la Braşov

Autor: Georgiana Călin Postat la 11 octombrie 2017 603 afişări

Compania de outsourcing cu capital majoritar românesc, Optima, a înregistrat, la 9 luni, o cifră de afaceri de 11 milioane lei , cu 25% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Creşterea se datorează diversificării portofoliului de clienţi şi servicii, susţinută de investiţii în dezvoltarea şi creşterea performanţei echipei, inclusiv prin extinderea biroului regional de la Iaşi.

Optima creşte cu 25% la 9 luni şi deschide un nou birou la Braşov

„Continuăm să creştem într-un ritm constant, firesc, dar şi investiţiile sunt în creştere. Suntem într-un continuu proces de dezvoltare al echipei, deschidem un nou birou în afara Bucurestiului, dezvoltăm noi proiecte cu clienţii noştri actuali, dar avem şi clienţi noi. A fost şi este, în continuare, un an foarte activ pentru noi”, a declarat Daniel Mereuţă, director general Optima

500.000 de lei investiţi într-un nou birou Optima la Braşov

Optima va deschide luna viitoare un nou birou regional la Braşov cu o investiţie totală iniţală de peste 500.000 de lei.  Biroul, situat în Brasov Business Park va avea, iniţial, 500 de mp şi  va acomoda, într-o primă fază, 50-60 de colegi care vor lucra, în principal, pentru clienţi noi.

Daniel Mereuţă: “Braşovul nu este doar o destinaţie de vacanţă importantă, ci şi un hub de business în continuă dezvoltare

“Braşovul este un oraş mare, cu tradiţie şi un adevărat pol de dezvoltare economică în zonă. Am văzut mult potenţial în acest oraş chiar dacă nu au fost puţine voci care ne-au spus că este deja un oraş aglomerat în zona de outsourcing. Noi suntem o companie românească, construim pe termen lung, iar Braşovul nu este doar o destinaţie de vacanţă importantă, ci şi un hub de business în continuă dezvoltare”, a declarat Daniel Mereuţă.

Biroul de la Braşov este al doilea birou regional deschis de Optima, după cel de la Iaşi, inaugurat la începutul anului 2016 şi în care lucrează, în prezent, peste 130 de angajaţi. Pe acelaşi model de business şi dezvoltare se va merge şi pentru biroul de la Braşov.

“Am aplicat şi anul acesta şi am fost deja admişi în prima etapă, pentru obţinerea unui ajutor de stat pentru crearea a 60 de locuri de muncă la Braşov, anul viitor. Pentru biroul din Iaşi avem deja în desfăşurare două acorduri de finanţare  şi suntem în grafic cu crearea celor 100 de noi locuri de muncă pe care ni le-am propus: 60 anul acesta şi alte 40 anul viitor. La Iaşi ne-am extins foarte mult capacitatea, am crescut frumos, firesc, organic. De la un birou de 300 mp, am ajuns până la 1000 mp în prezent. Tot pe acest model, progresiv, vom dezvolta şi biroul din Braşov”, a precizat Daniel Mereuţă.

“Suntem în plin proces de recrutare pentru noul nostru birou şi căutam  colegi cu potenţial care  vor să se dezvolte, să inveţe şi cărora nu le este teamă să înceapă un nou proiect de la zero, cu multe provocări. Punerea pe picioare a biroului de la Braşov va fi, în mare parte, meritul lor şi le va oferi, cred eu, o mare oportunitate de învăţare, instruire şi formare profesională ”, a încheiat Daniel Mereuţă, director general Optima.

Despre Optima

Compania Optima a fost înfiinţată în 2010 şi are sediul în Bucureşti, fiind membră în Association of Business Service Leaders (ABSL).  În prezent, în Optima activează 300  de angajaţi în centrele din Bucureşti şi Iaşi. Optima face parte din Grupul Next Capital cu afaceri în factoring, cumpărare şi recuperare de creanţe, cu o valoare anuală a finanţărilor de peste 50 de milioane de euro. Grupul Next Capital are acţionariat majoritar românesc, iar minoritar fondul de investiţii britanic North Bridge Capital Partners.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.