Oprescu (SNFP): Când bugetarii vor vedea diminuarea salarială, vor apela la orice formă de protest

Postat la 08 noiembrie 2017 77 afişări

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici susţine că bugetarii vor apela la orice formă de protest, în momentul în care mărirea salarială de 25% va dispărea din cauza transferului de contribuţii, precizând că nu au fost luat în seamă opiniile sindicaliştilor înainte de adoptarea OUG.

Oprescu (SNFP): Când bugetarii vor vedea diminuarea salarială, vor apela la orice formă de protest

"Bugetarii vor avea salariile tăiate pe motiv că vom avea o creştere salarială cu 25% de la 1 ianuarie, conform legii, dar, din păcate, aceşti 25 % sunt tăiaţi prin decizia guvernamentală de a face venit la bugetul de stat prin transformarea lui în contribuţii şi impozit. Colegii mei, bugetarii, cu siguranţă, când vor vedea această diminuare salarială faţă de cât ar trebui să aibă, vor apela la diferite acţiuni de protest, cum ar fi participarea alături de confederaţiile sindicale la mitinguri, dar şi grevă generală", a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu.

Sindicaliştii spun că acţiunile de protest pe care le anunţă sunt menite a corecta decizia Guvernului, susţinând că actul normativ nu a fost rezultatul unei negocieri, nefiind luate în seamă propunerile organizaţiilor sindicale.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.