Oprea: Veste bună pentru românii care îşi încălzesc locuinţele cu lemne de foc - scade TVA-ul la 5%

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 21 septembrie 2021 33 afişări

Taxa de valoarea adăugată pentru lemnele de foc va scădea de la 19% la 5%, anunţă senatorul PSD Radu Oprea, care precizează că proiectul a primit raport favorabil în Comisia buget-finanţe din Senat. Dezbaterea şi votul vor avea loc săptămâna viitoare.

Oprea: Veste bună pentru românii care îşi încălzesc locuinţele cu lemne de foc - scade TVA-ul la 5%

„Veste bună pentru românii care îşi încălzesc locuinţele cu lemne de foc. Comisia buget-finanţe din Senatul României a votat un raport favorabil pentru iniţiativa PSD de reducere a TVA-ului pentru lemnele de foc de la 19% la 5%”, anunţă purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea.

El precizează că dezbaterea şi votul în plenul Senatului vor avea loc săptămâna viitoare.

„Termenul de intrare în vigoare a legii este 1 noiembrie 2021, astfel încât cetăţenii să beneficieze de reducerea preţului la lemne de foc din această iarnă. P.S.: Vă readuc aminte că 85% din locuinţele din mediul rural sunt încălzite cu lemne”, conchide Oprea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oprea,
proiect,
tva lemne

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.