Operatorul aerian low-cost care este nevoit să îşi ţină toate aeronavele la sol din cauza pandemiei

Autor: Ioana Matei Postat la 30 martie 2020 10392 afişări

Operatorul aerian low-cost care este nevoit să îşi ţină toate aeronavele la sol din cauza pandemiei

Operatorul aerian low-cost EasyJet a declarat că îşi menţine la sol toate aeronavele şi nu poate să ofere o dată pentru când îşi va reporni activitatea, potrivit unui articol publicat de BBC.

Operatorul spune că a decis să procedeze astfel din cauza „restricţiilor de zbor fără precedent” impuse de autorităţile naţionale din toată lumea din cauza pandemiei cauzate de coronavirus.

Compania a anulat deja majoritatea serviciilor de zbor dar a mai derulat câteva zboruri de salvare pentru a-i repatria pe britanicii rămaşi în afara ţării.

„Vom continua să lucrăm cu autorităţile pentru a opera mai multe zboruri de salvare”, au declarat reprezentanţii companiei citaţi de BBC.

EasyJet a avut până acum 650 de zboruri de salvare şi a adus acasă astfel 45.000 de persoane.

Compania regională Loganair a declarat că este puţin probabil ca operatorii aerieni să supravieţuiască fără un ajutor guvernamental. Jonathan Hinkles, CEO-ul Loganair, a spus pentru BBC că „orice companie care afirmă că poate supravieţui fără ajutor de stat probabil minte”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.