OMV Petrom a raportat vânzări de 3,6 mld. lei în T2, mai mici cu 20%, şi profit de 117 mil. lei, în scădere cu 83%

Postat la 10 august 2016 45 afişări

OMV Petrom a raportat vânzări de 3,6 mld. lei în T2, mai mici cu 20%, şi profit de 117 mil. lei, în scădere cu 83%

OMV Petrom (simbol bursier SNP), cea mai mare companie listată la bursa de la Bucureşti, a raportat pentru trimestrul al doilea vânzări de 3,6 mld. lei, mai mici cu 20% faţă de T2 2015 în principal pe fondul scăderii veniturilor din vânzările de produse petroliere, din cauza continuării declinului preţului la ţiţei şi cantităţilor vândute mai mici (determinate de oprirea planificată a rafinăriei Petrobrazi pentru revizie generală), precum şi din cauza vânzărilor mai mici de gaze naturale.

Profitul net al companiei în T2 2016 a fost de 117 mil. lei, în scădere cu 83% faţă de acelaşi interval de timp din 2015.

În primul semestru din 2016, profitul raportat de OMV a fost de 405 mil. lei, mai mic cu 61% faţă de rezultatul de un miliard de lei în primele şase luni din 2015.

„În prima jumătate a anului 2016, mediul de piaţă dificil a impactat negativ rezultatele noastre financiare, anulând efectele performanţei operaţionale îmbunătăţite şi ale disciplinei stricte în privinţă costurilor şi gestionarii numerarului. EBIT excluzând elementele speciale din Upstream a reflectat în principal scăderea preţurilor ţiţeiului şi gazelor naturale, parţial compensată de reducerea costurilor de producţie. EBIT CCA excluzând elementele speciale din Downstream s-a îmbunătăţit uşor, că urmare a evoluţiei favorabile a provizioanelor pentru creanţe neîncasate din activitatea de gaze, care a compensat efectele marjelor de rafinare mai scăzute şi ale opririi planificate a rafinăriei pentru revizie generală. Întrucât condiţiile de piaţă dificile au persistat, am continuat gestionarea strictă a costurilor şi a investiţiilor”, a spus Mariana Gheorghe,CEO al OMV Petrom.

Cititi continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.