Omul de afaceri Jim Rogers: Aş cumpăra Coreea de Nord dacă mi s-ar permite

Autor: Mihai Draghici Postat la 05 mai 2015 163 afişări

Omul de afaceri american Jim Rogers afirmă, într-un interviu acordat CNN Money, că ar cumpăra Coreea de Nord, dacă i s-ar permite, explicând că nu ar reveni în Statele Unite, în contextul în care acum trăieşte în Asia.

"Dacă aş putea, aş cumpăra Coreea de Nord. Sunt foarte entuziasmat privind Coreea de Nord. Dacă aş putea să îmi pun toţi banii pe Coreea de Nord, aş face-o", afirmă Jim Rogers, care şi-a construit averea făcând investiţii în zone în care alţii se temeau de riscuri.

"În Coreea de Nord au loc schimbări masive. Nu aş fi investit în tatăl sau în bunicul lui Kim Jong-Un, actualul lider nord-coreean, dar este ca şi cum ai spune că în anii 1980 nu trebuie să faci investiţii în China din cauza lui Mao Zedong. Mao a murit, iar Deng Xiaoping făcea unele schimbări. În momentul de faţă se produc schimbări majore în Coreea de Nord. Acest copil face schimbări uimitoare", afirmă Jim Rogers la CNN Money.

Întrebat dacă va reveni în Statele Unite, omul de afaceri a răspuns: "Când merg la New York mă bucur atât de mult că trăiesc în Asia. New York este un oraş de lumea a treia, cu un aeroport de lumea a treia şi un sistem de taxare de lumea a treia".

"Să compar viaţa din Singapore cu cea din New York? Viaţa din Hong Kong cu cea din Chicago? Nu, nu îmi este dor. Sunt încă cetăţean american, plătesc impozite în SUA, votez în SUA, dar îmi place că trăiesc aici, în Asia", spune Jim Rogers.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
JIM ROGERS,
COREEA DE NORD,
/actualitate/omul-de-afaceri-jim-rogers-as-cumpara-coreea-de-nord-daca-mi-s-ar-permite-14212021
14212021
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.