Omniasig a lansat o poliţă care acoperă pagubele provocate de câinii periculoşi

Autor: Adrian Dumitrache Postat la 24 martie 2015 46 afişări

Omniasig a lansat o poliţă care acoperă răspunderea civilă a proprietarilor de câini de luptă şi de atac pentru pagubele produse de aceştia altor persoane, suma asigurată fiind între 2.000 euro şi 100.000 euro, în funcţie de primă, care în cazul unui Rottweiller variază de la 70 euro la 350 euro.

Persoanele care deţin câini de luptă şi de atac sunt obligate, conform OUG 55/2002, să încheie asigurări de răspundere civilă pentru eventualele pagube produse de aceştia.

Câini care pot fi asiguraţi prin poliţa Omniasig sunt grupaţi în două categorii.

Prima se referă la câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor. În a doua categorie intră câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor.

"Se pot asigura prin poliţă şi alte categorii de câini, decât cele de mai sus, precum şi alte animale de casă şi animale domestice (cabaline, bovine, ovine etc.)", se arată într-un comunicat al Omniasig VIG.

Obiectul poliţei îl constituie acoperirea daunelor cauzate terţilor, de fapta animalului aflat în proprietatea sau deţinerea asiguratului şi pentru care acesta răspunde civil, conform legii, şi în legătură cu care asiguratul a primit o plângere sau cerere scrisă de despăgubire din partea păgubitului.

Riscurile asigurate prin această poliţă sunt deces sau vătămare corporală a persoanelor, rănirea sau uciderea altor animale şi daune materiale cauzate bunurilor terţilor.

Limitele de răspundere (sumele asigurate) pentru care se poate încheia această poliţă variază între 2.000 euro şi 100.000 euro.

Tariful unei astfel de poliţe variază în funcţie de categoria de animale, limita de răspundere, franşiza şi alte criterii specifice, se mai spune în comunicatul Omniasig.

În cazul unui Rottweiller, la o sumă asigurată de 2.000 de euro, proprietarul câinelui va plăti o primă de asigurare anuală de circa 70 de euro. La o sumă asigurată de 10.000 de euro, prima anuală va urca la circa 350 de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
OMNIASIG,
POLIŢĂ,
ANIMALE
/actualitate/omniasig-a-lansat-o-polita-care-acopera-pagubele-provocate-de-cainii-periculosi-14046190
14046190
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.