Omenirea intră în recesiune. Se repetă scenariul de după criza financiară din 2008-2009

Postat la 16 octombrie 2019 4527 afişări

Omenirea intră în recesiune. Se repetă scenariul de după criza financiară din 2008-2009

Experţii internaţionali avertizează, totodată, că perspectiva ar putea să se înrăutăţească, dacă tensiunile comerciale nu vor fi rezolvate.

În cel mai recent raport "World Economic Outlook", FMI şi-a revizuit în jos estimările privind evoluţia Produsului Intern Brut mondial în 2019 până la un avans de 3%, faţă de o creştere de 3,2%, cât estima în luna iulie.

"Această încetinire a creşterii este provocată de o deteriorare semnificativă a activităţii manufacturiere şi a comerţului mondial, în condiţiile în care tarifele vamale mai mari şi incertitudinea prelungită privind politicile comerciale afectează investiţiile şi cererea de bunuri de capital", a declarat economistul şef al FMI, Gita Gopinath.

În schimb, pentru 2020, Fondul se aşteaptă ca ritmul de creştere a economiei mondiale să se îmbunătăţească până la 3,4%, graţie prognozelor referitoare la performanţe mai bune în Brazilia, Mexic, Rusia, Arabia Saudită şi Turcia.

Însă şi în acest caz estimările FMI sunt cu 0,1% mai mici decât cele din luna iulie, iar FMI a avertizat că prognozele sale sunt vulnerabile la riscuri, inclusiv înrăutăţirea tensiunilor comerciale, perturbările provocate de Brexit şi aversiunea la risc a pieţelor financiare, scrie incont.ro 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
criza financiara,
intrare,
recesiune

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.