Omar al-Bashir, urmărit internaţional pentru crime de război, invitat la un summit alături de Trump

Postat la 17 mai 2017 84 afişări

Arabia Saudită l-a invitat pe preşedintele Sudanului, Omar al-Bashir, dat în urmărire internaţională pentru presupuse crime de război, la un summit programat la Riyad la care va fi prezent şi Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, relatează BBC News online.

Omar al-Bashir, urmărit internaţional pentru crime de război, invitat la un summit alături de Trump

Omar al-Bashir va ajunge vineri în Arabia Saudită, a declarat Ibrahim Ghandour, ministrul sudanez de Externe, exprimând speranţa că Washingtonul va anula în iulie sancţiunile impuse ţării sale şi că Administraţia Donald Trump vrea normalizarea relaţiilor bilaterale.

Statele Unite nu au confirmat iniţiativa. Sudanul este vizat de sancţiuni americane din anul 1997, pe fondul acuzaţiilor că ar susţine terorismul.

Donald Trump va ajunge în Arabia Saudită sâmbătă şi nu este clar dacă se va întâlni cu Omar al-Bashir.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.