Olguţa Vasilescu: Scăderile salariale, din cauza calculelor greşite făcute de direcţiile de Resurse Umane / Ministrul Muncii îi cheamă pe nemulţumiţi să vină cu fluturaşul: "Să vedem cine este păcălit"

Postat la 07 februarie 2018 189 afişări

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a susţinut miercuri că, dacă angajaţii din Sănătate nu sunt mulţumiţi de Legea salarizării, îi aşteaptă să discute la minister, adăugând că salariile sunt calculate greşit de către departamentele de Resurse Umane, deoarece se interpretează greşit legea.

Olguţa Vasilescu: Scăderile salariale, din cauza calculelor greşite făcute de direcţiile de Resurse Umane / Ministrul Muncii îi cheamă pe nemulţumiţi să vină cu fluturaşul: "Să vedem cine este păcălit"

„Dacă nici cei din Sănătate nu sunt mulţumiţi, nu ştiu ce să mai spun, pentru că acolo ştiţi foarte bine ce majorări salariale sunt. Noi am avut foarte multe discuţii cu cei din Sănătate, a rămas ca Ministerul Sănătăţii să elaboreze un regulament de sporuri chiar împreună cu sindicatele, nu ştiu ce s-a mai întâmplat între timp, dar este obligatoriu ca el să fie gata până în luna martie. Dacă au ceva de reclamat, noi îi aşteptăm la minister, să stăm de vorbă cu ei, şi ei ştiu că de fiecare data când au discutat cu noi li s-au rezolvat toate problemele. Ca dovadă, ordonanţa 91 care s-a emis în luna decembrie. De altfel, vreau să vă spun că mi s-ar părea normal ca atunci când se constată o neclaritate, când este o problemă, să se adreseze direct Ministerului Muncii, care acum are în componenţă şi Dialogul social, ca să rezolvăm toate aceste probleme la masa verde, pentru că astăzi am constatat, după ce ne-am întâlnit cu grefierii, că ceea ce estimam ieri exact aşa este, adică li se calculează greşit salariile de către resursele umane şi se interpretează greşit legea”, a declarat Vasilescu, la Parlament, referitor la angajaţii din Sănătate, care spun că le-au scăzut salariile.

Aceasta a precizat că i-a rugat pe reprezentanţii ministerului să se întâlnească cu reprezentanţii Curţilor de Apel, astfel încât să se elaboreze o normă de clarificare a legii în ceea ce priveşte personalul auxiliar din instanţe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.