Oficiali ungari: Relaţiile româno-ungare s-au deteriorat din 2012; Ungaria a fost prea tolerantă

Postat la 06 decembrie 2016 324 afişări

Relaţiile Ungariei cu România s-au deteriorat din anul 2012, afirmă Zsolt Semjén, vicepremier al Ungariei, şi Zsolt Németh, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul ungar, oficialii ungari sugerând că Budapesta nu ar fi trebuit să tolereze unele atitudini ale Bucureştiului.

Oficiali ungari: Relaţiile româno-ungare s-au deteriorat din 2012; Ungaria a fost prea tolerantă

Cei doi oficiali ungari au organizat o conferinţă de presă în care au discutat despre ideea ministrului ungar de Externe, Péter Szijjártó, de a interzice participarea la manifestările de celebrare a Zilei Naţionale a României şi despre declaraţiile făcute în replică de fostul preşedinte Traian Băsescu.

În acest context, Zsolt Semjen şi Zsolt Németh au remarcat că relaţiile diplomatice româno-ungare s-au deteriorat începând din anul 2012. Întrebat dacă partea ungară are vreo responsabilitate pentru această situaţie, Zsolt Semjén a explicat, potrivit site-ului Index.hu: "Eu am conştiinţa curată". Vicepremierul Ungariei a sugerat că Budapesta nu ar fi trebuit să tolereze unele atitudini ale Bucureştiului.

Zsolt Nemeth, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul ungar, nu s-a distanţat de iniţiativa ministrului de Externe, Peter Szijjártó, de a interzice participarea diplomaţilor ungari la manifestările de celebrare a Zilei Naţionale a României.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.