Offshore-ul lui Ioan Niculae, înregistrat pe un iaht

Postat la 28 aprilie 2016 387 afişări

Foşti miniştri şi demnitari vizaţi de o nouă anchetă a DNA. Ilie Sârbu, Adriean Videanu, Gheorghe Pogea şi Mircea Geoană sunt protagoniştii unui dosar desprins din cel în care a fost trimis în judecată omul de afaceri Ioan Niculae. Toţi vor fi verificaţi în legătură cu presupuse intervenţii pentru schimbări legislative care să favorizeze Interagro.

Offshore-ul lui Ioan Niculae, înregistrat pe un iaht

Procurorii anticorupţie au descoperit, la percheziţiile făcute la sediul InterAgro din Bucureşti, scheme şi hărţi cu firmele pe care Ioan Niculae le controlează în România. Schemele ar fi fost folosite de şefii companiei pentru a construi circuite financiare între firmele din grup, se arată în rechizitoriul prin care omul de afaceri a fost trimis în judecată.

„Cu ocazia percheziţiilor efectuate la sediul INTERAGRO SA, au fost descoperite mai multe documente (…), care atestă modalitatea prin care inculpatul Ioan Niculae controlează firmele offshore”, se arată în rechizitoriul DNA.

Aşa au reuşit procurorii să refacă traseul banilor reciclaţi. În august 2008, InterAgro încheie un contract în valoare de 10 milioane de euro cu Libarom Agri, firma lui Said Baaklini. Înţelegerea era fictivă, afirmă procurorii, care au descoperit că din conturile grupului controlat de Ioan Niculae au plecat către firma libanezului 5,6 milioane de euro, în patru tranşe fără ca Libarom Agri să presteze vreun serviciu de publicitate în contul banilor încasaţi.

Sumele erau virate în aceeaşi zi în conturile Mike Trading, de unde plecau către un offshore înregistrat în Insulele Virgine, dar cu sediul pe un iaht înregistrat în Cipru pe numele patronului InterAgro. Banii reveneau în România, sub forma unei majorări de capital pentru firma producătoare de vin din grup, INTERVITT.

Cititi mai multe pe www.digi24.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/offshore-ul-lui-ioan-niculae-inregistrat-pe-un-iaht-15276643
15276643
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.