Octavian Jurma: Este exclus ca varianta Omicron să producă un nou val în România în luna decembrie

Autor: Petru Mazilu Postat la 06 decembrie 2021 165 afişări

Medicul Octavian Jurma este de părere că varianta Omicron nu va produce un nou val al pandemiei în România în luna decembrie. Numărul cazurilor s-ar putea înmulţi în ianuarie şi februarie în funcţie de măsurile luate de autorităţi, consideră Jurma.

Octavian Jurma: Este exclus ca varianta Omicron să producă un nou val în România în luna decembrie

Specialistul estimează că numărul cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 nu va creşte de sărbători.

„Este exclus ca varianta Omicron să poată produce un nou val în România în luna decembrie chiar şi în absenţa acestor măsuri, pentru că dobândirea dominanţei Omicron va dura cel puţin 2-3 săptămâni. Deci luna decembrie va fi relativ liniştită în România la ieşirea din valul 4-Delta”, susţine Octavian Jurma.

Medicul crede că impactul şi extinderea variantei Omicron pot fi diminuate prin vaccinare şi prin utilizarea certificatului verde.

„Dacă însă măsurile de prevenţie pot amână debutul valului 5-Omicron din ianuarie până în februarie, am putea salva mii de vieţi, mai ales dacă acest răstimp va fi folosit pentru vaccinare şi adoptarea certificatului verde. Evident rată de vaccinare depinde fundamental de adoptarea certificatului verde, care devine cea mai importantă măsură absenţa din România. Nu doar că lipseşte, dar au fost repetate asigurările publice că nu va fi introdus pentru biserici şi deci nici pentru alte activităţi cu pretenţii simiare de esenţialitate. Aici bătălia este pierdută înainte de a începe”, este concluzia lui Jurma.

Două cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost descoperite în România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
omicron,
val,
românia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.