Oana Mizil: Îmi depun demisia din Parlament, nu vreau să fie un impediment în calea justiţiei

Autor: Adelina Dragomir Postat la 12 martie 2015 59 afişări

Oana Niculescu Mizil a declarat, joi, după ce a fost audiată la DNA, că îşi va depune demisia din calitatea de deputat, menţionând că nu vrea ca acesta să fie "un impediment în calea justiţiei".

"Tot ce vreau să vă anunţ este că astăzi îmi depun demisia din calitatea de deputat, pentru că nu vreau să fie un impediment în faţa justiţiei", a spus Oana Mizil, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde a stat aproximativ patru ore.

Ea a mai afirmat că este nevinovată.

"Sunt total nevinovată. Am calitatea de suspect. Nu am administrat niciun magazin, din contră, am consiliat. Pur şi simpluă mă consider nevinovată pentru că îmi place moda, nu am putut să stau departe de modă. Este primul meu hobby. Nu am avut niciun câştig", a adăugat deputatul PSD.

Afirmaţia a fost făcută de Oana Mizil în contextul în care procurorii o suspectează de operaţiuni de comerţ incompatibile cu funcţia, în condiţiile în care ar fi fost administrator de fapt al SC Fashion Brand Management şi la patru magazine din Bucureşti.

Iubita lui Marian Vanghelie a mai spus că este însărcinată şi va avea un băieţel: " Marian va avea încă un băieţel"

La ora transmiterii acestei ştiri continuă percheziţiile la Primăria Sectorului 5 al Capitalei, unde a fost dus şi Marian Vanghelie, în urma percheziţiilor făcute de procurori la locuinţa sa, care au durat aproximativ cinci ore.

Marian Vanghelie a fost scos de mascaţi din casă, iar după încheierea percheziţiilor de la primărie va fi dus la DNA pentru audieri.

Avocaţii acestuia au declarat că edilul este suspectat de abuz în serviciu, de la locuinţa sa fiind ridicate mai multe ceasuri de valoare, precum şi documente privind un teren care îi aparţine fostei sale soacre.

Pe lângă percheziţiile de la locuinţa primarului şi la sediul Primăriei Sectorului 5 al Capitalei, procurorii mai fac verificări şi la Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 5 şi sediul firmei Calex Business, pentru fapte care s-au petrecut din 2007 şi până în prezent, dosarul vizând lucrări publice care au fost atribuite în mod ilegal, conform unor surse apropiate anchetei.

Potrivit surselor citate, valoarea contractelor se ridică la două miliarde de lei, iar primarul Marian Vanghelie ar fi perceput comisioane de aproximativ 20%, sub diverse forme, pentru atribuirea şi plata anumitor lucrări.

Într-un comunicat de presă transmis joi dimineaţă, DNA precizează că procurorii fac cercercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2007 – 2015.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
OANA MIZIL,
PARLAMENT,
/actualitate/oana-mizil-imi-depun-demisia-din-parlament-nu-vreau-sa-fie-un-impediment-in-calea-justitiei-13974944
13974944
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.