Oamenii dintr-o comună din Timiş se plimbă zilnic cu avionul de pe Aeroportul Timisoara

Postat la 07 iulie 2017 721 afişări

Situatie spectaculoasa pe Aeroportul International Traian Vuia din Timisoara. Traficul aerian cunoaste o crestere fara precedent.

Oamenii dintr-o comună din Timiş se plimbă zilnic cu avionul de pe Aeroportul Timisoara

Practic, la fiecare jumatate de ora un avion aterizeaza sau decoleaza de pe pista aeroportului, fie cu pasageri, fie cu marfa.

In ceea ce ii priveste pe calatori, o medie arata ca aproximativ 4200 de oameni fie isi iau zborul, fie coboara la Timisoara intr-o singura zi, iar aceasta inseamna cam populatia unei comune din Timis precum Ortisoara sau Carpinis.

Bilantul traficului aerian desfasurat pe Aeroportul International Timisoara in primele sase luni ale anului 2017, respectiv ianuarie-iunie, confirma (asa cum a fost prevazuta) o crestere spectaculoasa comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior.  In primul semestru al anului 2017, Aeroportul a inregistrat 764.103 pasageri imbarcati/debarcati din Timisoara, cu 63% mai mult fata de aceeasi perioada a anului precedent (469.847 pasageri).

O crestere insemnata de 40% a inregistrat si numarul de miscari aeronave, in perioada ianuarie-iunie 2017, respectiv 8.454 fata de 6.053 miscari aeronave inregistrate in primele sase luni ale anului 2016.

In ceea ce priveste datele statistice a ratei de crestere a numarului de pasageri imbarcati/debarcati pe Aeroportul Traian Vuia – Timisoara arata urmatoarele rezultate: compania aeriana Wizz Air a inregistrat in primele 6 luni ale anului 2017 comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent o rata de crestere de 4%, iar compania aeriana Lufthansa a inregistrat o crestere de 3%.

Compania aeriana Tarom a inregistrat o scadere de 23% a numarului de pasageri imbarcati/debarcati pe aeroportul Timisoara (in primul rand datorita renuntarii la zborul cu sosire la Timisoara la ora 22.30 si decolare a doua zi dimineata la ora 06.20).

In prima jumatate a anului in curs, un numar considerabil de pasageri, 275.757, au ales sa beneficieze de zborurile curselor operate de catre compania aeriana Ryanair, atat pe ruta interna cu destinatie – Bucuresti Otopeni, cat si pe cele internationale. Tot in aceeasi perioada de referinta, 27.621 pasageri au fost imbarcati/debarcati pe cursele operate de catre compania aeriana Blue Air, spre destinatii interne – Iasi, Cluj si Constanta. Ultimele doua companii aeriene mentionate nu au operat pe aeroportul din Timisoara in perioada similara a anului precedent, astfel, datele statistice neputand avea termeni comparativi. In ceea ce priveste situatia economica, in primele sase luni din anul in curs, fata de aceeasi perioada a anului 2016, estimam (la finalizarea raportarii semestriale) o crestere a cifrei de afaceri cu 48% si o cresterea a profitului brut de aproximativ patru ori.

Cititi mai multe pe www.opiniatimisoarei.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.