O profesoară din Italia a lăsat moştenire 25 de milioane de euro unor spitale şi organizaţii

Autor: Andreea Tobias Postat la 26 februarie 2021 252 afişări

O profesoară din Italia a lăsat moştenire 25 de milioane de euro unor spitale şi organizaţii

O profesoară din Italia, ieşită la pensie, a lăsat moştenire 25 de milioane de euro unor spitale, organizaţii de caritate şi oameni. Nu a uitat nici de femeia care a asistat-o ​​în ultimele luni de viaţă, căreia i-a lăsat 3,7 milioane de euro. 

Edmonda Marisa Cavanna a murit pe 9 decembrie anul trecut, la vârsta de 96 de ani, la Genova, lăsând 25 de milioane de euro moştenire, conform Corriere della Sera.

Mai mult, italianca şi-a scris şi necrologul, în care aminteşte cu afecţiune de un lung şir de medici şi foşti elevi.

Surpriza a venit odată cu deschiderea testamentului. De moştenire beneficiază 16 instituţii, inclusiv Spitalul Gaslini sau spitalul Galliera din capitala Liguriei, la care vor ajunge şi banii din vânzarea vilei în care trăia fosta profesoară, în valoare de 3 milioane de euro.

Bani vor primi şi nepoata femeii, câţiva prieteni, curatorul care după 30 de ani încă i se adresa cu „dumneavostră”. Profesoara nu a uitat nici de femeia care a asistat-o ​​şi a tratat-o ​​în ultimele luni, căreia i-a lăsat 3,7 milioane de euro.

Cei care au cunoscut-o pe femeie spun că aceasta nu vorbea despre actele de caritate, ci le făcea. Extrem de religioasă, femeia nu s-a căsătorit niciodată şi a trăit destul de retrasă.

Printre alte organizaţii care vor beneficia de moştenire, Asociaţia italiană pentru cercetarea cancerului primeşte 5 milioane de euro. Alte instituţii sunt: Amnesty International, Prieteni fără frontiere, Salvaţi copiii, Fundaţia Don Carlo Gnocchi, Asociaţia italiană a prietenilor lui Roul Follereau, etc.

Spitalelor cărora le-a lăsat bani fosta profesoară le-a cerut să îi folosească nu pentru întreţinerea spitalului, ci pentru cercetare şi achiziţionarea de aparatură.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
profesoară,
moştenire,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.