O primărie din România vrea să mărească taxele şi impozitele locale, după modificarea Codului Fiscal, pentru a acoperi salariile angajaţilor

Postat la 10 noiembrie 2017 160 afişări

Reprezentanţii Primăriei Botoşani vor să mărească taxele locale cu 18%, după ce au crescut salariile angajaţiilor, iar modificarea Codului Fiscal a făcut ca instituţia să piardă 40 la sută din impozitul pe venit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

O primărie din România vrea să mărească taxele şi impozitele locale, după modificarea Codului Fiscal, pentru a acoperi salariile angajaţilor

Conform primarului municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, ultimele modificări legislative în ceea ce priveşte Codul Fiscal afectează drastic veniturile primăriei, care vor scădea semnificativ anul viitor.

„Bugetul local se constituie din două mari surse - impozitele şi taxele locale şi cotele care ne revin nouă de la bugetul de stat, din impozitul pe venitul global plătit de firme. Impozitul pe venit, care venea în completarea bugetului nostru şi era partea cea mai importantă, era de 16%, însă s-a redus la 10%. Împreună cu colegii din Asociaţia Municipiilor, am făcut o serie de calcule şi pierderile sunt extraordinar de mari. Pierdem, în cel mai bun caz, 40 la sută din aceste venituri”, a declarat primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur.

Pentru a mai reduce din pierderile preconizate odată cu aplicarea prevederilor noului Cod Fiscal şi pentru a putea acoperi majorările de salarii care au fost date din 1 iulie 2017, municipalitatea vrea să crească taxele şi impozitele locale cu 18%, ultima majorare a acestora având loc în 2013.

Cititi mai multe pe wwwmediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.