O piaţă de 1,5 mld. euro aşteaptă norme de aplicare pentru coplata în sistemul privat de sănătate

Postat la 22 mai 2019 28 afişări

O piaţă de 1,5 mld. euro aşteaptă norme de aplicare pentru coplata în sistemul privat de sănătate

Pacienţii şi furnizorii de servicii medicale private aşteaptă normele de aplicare pentru ordonanţa privind coplata în sistemul privat de sănătate, miza fiind o piaţă de 1,5 mld. euro anual, marcată de scandaluri privind decontări duble ilegale.

O operaţie de apendicită cu bilet de trimitere într-un spital privat din Bucureşti ajunge până la 6.800 de lei, sumă ce include decontarea de la Casa de Asigurări de Sănătate de circa 2.000 de lei, iar restul sunt costuri supli­men­tare de la pacient pentru investigaţii preopera­torii, spitalizare, potrivit unui calcul realizat de ZF. Într-un spital de stat, aceeaşi operaţie de apen­di­cită costă statul 2.000 de lei, valoarea decontării, iar pacientul nu mai achită nimic în plus.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
privat,
aplicare,
asteptare,
coplata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.