O pasarelă de sticlă din China, ÎNCHISĂ după un incident care i-a speriat pe turişti - FOTO, VIDEO

Postat la 08 octombrie 2015 424 afişări

O pasarelă de sticlă inaugurată în urmă cu două săptămâni, în parcul Yuntaishan Scenic Park, din provincia chineză Henan, a fost închisă pentru reparaţii, în urma unui incident care a devenit viral pe reţelele sociale.

O tânără de 20 de ani şi-a povestit experienţa pe Weibo, echivalentul chinez al Twitter-ului, informează Daily Mail.  

Ea a postat 3 fotografii care reprezintă, susţine ea, panoul de sticlă spart, însoţite de povestea momentului de groază: "Tocmai am fost martora unui moment istoric. Podul de sticlă de pe Muntele Yuntai s-a crăpat. Chiar când eram aproape de final, am auzit un zgomot puternic şi am simţit o zgâlţâitură. M-am uitat în jos şi am văzut podeaua de sticlă spartă. Nu ştiu ce s-a întâmplat, toată lumea ţipa. Am strigat şi eu "S-a crăpat, chiar s-a crăpat!", apoi i-am împins pe cei din faţa mea către ieşirea de pe pod. Eram îngrozită".

Turista a şters între timp postarea, spunând că i-a adus prea multă atenţie nedorită.

Autorităţile au confirmat incidentul, dar au insistat asupra faptului că turiştii nu au fost în pericol, din moment ce doar primul dintre cele trei panouri de sticlă securizată s-ar fi crăpat.

Versiunea oficială a administraţiei parcului a fost că o patrulă a observat câteva crăpături la unul dintre panouri în timpul unui control de rutină. Turiştii au fost evacuaţi, iar pasarela a intrat în reparaţii. 

Potrivit unui purtător de cuvânt citat de Daily Mail, problema ar fi apărut după ce un turist ar fi scăpat, din greşeală, un recipient din inox. 

Mai multe voci au criticat, pe social media, atât modul în care a oficialii au prezentat incidentul, cât şi "moda" acestor poduri de sticlă care ar fi cuprins China, punând sub semnul întrebării siguranţa construcţiilor. 

O pasarelă de sticlă, sub forma literei U, a fost inaugurată pe muntele Yuntai pe 20 septembrie. Aceasta are o lungime de 260 de metri şi se află la o înălţime de 1.080 metri.

Un alt pod de sticlă urmează să fie inaugurat în parcul naţional Zhangjiajie, din China.

Podul de sticlă va uni două vârfuri din zona denumită Zhangjiajie Grand Canyon, din provincia chineză Hunan, şi se întinde pe o distanţă de 430 de metri, având o deschidere de şase metri.

Podul este construit la o înălţime de 300 de metri. Comparativ, Grand Canyon Skywalk, o atracţie turistică construită pe unul dintre pereţii vestici ai Marelui Canion din Statele Unite ale Americii, are 21 de metri lungime şi se află la o înălţime de 219 metri.

Construcţia chineză este opera arhitectului israelian Haim Dotan, care a realizat şi pavilionul Israelului la Expo 2010 Shanghai. Potrivit acestuia, podul are capacitatea de a susţine 800 de persoane odată.

Parcul Zhangjiajie este o rezervaţie naturală forestieră situată în vecinătatea oraşului Zhangjiajie, în nordul provinciei Hunan din Republica Populară Chineză. Cu o suprafaţă de 56 de kilometri pătraţi, parcul a fost deschis publicului din 2009 şi ar fi reprezentat sursa de inspiraţie pentru planeta Pandora, creaţia regizorului James Cameron în filmul Avatar, apărut în 2009.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pod,
inchidere,
china,
sticla,
parc
/actualitate/o-pasarela-de-sticla-din-china-inchisa-dupa-un-incident-care-i-a-speriat-pe-turisti-foto-video-14812979
14812979
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.