O organizaţie din Statele Unite organizează o „sărbătoare a balenei”. Care sunt motivele

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 02 februarie 2019 26 afişări

Lansat fără prea mare succes în anul 1851, romanul „Moby Dick” avea să devină o carte importantă a literaturii universale, constituind o sursă de inspiraţie pentru diverşi scriitori şi cineaşti.

O organizaţie din Statele Unite organizează o „sărbătoare a balenei”. Care sunt motivele

Din acest motiv, Berkshire Historical Society, o organizaţie dedicată conservării patrimoniului istoric din comitatul Berkshire din statul american Massachusetts, şi-a propus să marcheze aniversarea a 200 de ani de la naşterea autorului, Herman Melville, care a scris cartea la reşedinţa sa, Arrowhead, din localitatea Pittsfield, printr-un festival de film cu tema „Moby Dick”.

Festivalul, primul de acest fel, se va încheia la finalul lunii februarie şi nu va include în program cea mai cunoscută ecranizare, cea din 1956, preferându-se titluri ca „The Sea Beast” din 1926, mini seria TV în două părţi „Moby Dick” din 1988 ori  filmul „Age of Dragons” din 2011.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
balena,
sarbatoare,
carte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.