O nouă sursă alternativă de obţinere a energiei: Descoperirea inginerilor chinezi care va revoluţiona industria energetică

Postat la 04 iunie 2017 464 afişări

Inginerii chinezi au reuşit să extragă cu succes gaz natural din depozitele îngheţate din Marea Chinei de Sud, un proces promiţător pentru emergenţa unei noi ramuri a industriei energetice.

Anul trecut, guvernul chinez a anunţat că geologii au găsit rezerve de hidrat de metan - cunoscut şi sub numele de gheaţă inflamabilă - iar acum au reuşit să îl extragă, aducând lumea cu un pas mai aproape de exploatarea acestei resurse, informează Descoperă citând Sciene Alert.

Inginerii au reuşit să extragă în această exploatare - experiment un total de 35.000 de metri cubi de gaz pe zi, mult mai mult decât un experiment de-al japonezilor din 2013.

Hidratul de metan este o substanţă fascinantă care arată ca gheaţa obişnuită, dar conţine metan prins într-o „ţesătură” de molecule de apă. Dacă apropii un chibrit aprins, nu doar că se topeşte, ci şi începe să ardă.

Află mai multe despre noua sursă abundentă de obţinere a energiei 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
chinezi,
energie,
industrie,
gaze

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.