O nouă staţiune turistică a apărut în România. Principala atracţie este o rezervaţie naturală care adăposteşte 29 de zimbri

Postat la 09 februarie 2019 252 afişări

O nouă staţiune turistică a apărut în România. Principala atracţie este o rezervaţie naturală care adăposteşte 29 de zimbri

Având o rezervaţie naturală de 29 de zimbri, Vama Buzăului din judeţul Braşov, unde se găseşte şi Cascada Urlătoarea, a devenit oficial staţiune turistică. Vinerea trecută a fost dezvelit panoul indicator la intrarea în localitate. Pentru păstrarea liniştii, sporturile cu motor sunt descurajate aici.

„Mă bucur că localitatea dumneavoastră a devenit staţiune turistică de interes local. Este o oportunitate pentru comunitate, pentru că de acum se pot accesa mai uşor proiecte pe fonduri europene şi proiecte cu fonduri guvernamentale. Este meritul primarului şi al comunităţii, pentru că a ştiut să se bată pentru acest proiect. Comuna arată extraordinar, este bine pusă la punct şi aveţi nişte peisaje care chiar merită să fie puse în valoare”, a afirmat ministrului Turismului, Bogdan Trif.

Ministrul le-a recomandat edililor de la Vama Buzăului să pună în valoare şi zona montană, potrivit Mediafax.

 

„Cu siguranţă, punctul de atracţiei – rezervaţia de zimbri - va fi în continuare punctul dumneavoastră central prin care atrageţi turiştii, dar vă sfătuiesc să încercaţi să puneţi în valoare în special zona montană, poate pe viitor o să dezvoltăm un domeniul schiabil în apropiere, astfel ca oamenii să vină să petreacă aici cât mai mult timp, pentru că, aşa cum v-am spus, cât mai mulţi turişti înseamnă bani pentru comunitate şi dezvoltare în zonă”, a afirmat ministrul.

 

Primarul din Vama Buzăului, Tiberiu Chirilaş, a declarat, la rândul său, că localitatea a trebuit să îndeplinească mai multe criterii, pentru a obţine atestatul, printre care existenţa unui centru de informare turistică, obiective turistice, locuri de cazare sau o sală de conferinţe.

 

„Acest lucru este o atestare a ceea ce am realizat în localitatea noastră, a ceea ce avem, dar ne şi obligă de acum încolo şi în niciun caz nu vrem să-i aducem vreo atingere. Turiştii tocmai asta apreciază, că nu este o aglomeraţie foarte mare, nu este zgomot, încercăm inclusiv sporturile cu motor să le descurajăm, astfel încât cel care vine aici chiar să se liniştească, să-şi încarce bateriile, cum se spune”, a afirmat primarul din Vama Buzăului.

 

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
statiune,
atractie,
comuna

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.