O nouă Ordonanţă de Urgenţă de la Guvern: Programul ”masa caldă în şcoli” va continua

Postat la 09 noiembrie 2018 38 afişări

Guvernul va adopta miercuri OUG pentru continuarea programului pilot „Masă caldă în şcoli”, în care sunt incluse 50 de şcoli, a anunţat la debutul şedinţei premierul Viorica Dăncilă. Una dintre modificările aduse programului este creşterea valorii pachetului pentru fiecare copil de la 7 la 10 lei.

O nouă Ordonanţă de Urgenţă de la Guvern: Programul ”masa caldă în şcoli” va continua

„Ne preocupă creşterea accesului copiilor la educaţie şi reducerea abandonului şcolar. Vom continua programul pilot Masă caldă în şcoli, destinat preşcolarilor şi elevilor din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar, într-o formulă îmbunătăţită.

Printr-o ordonanţă de urgenţă pe care o vom adopta astăzi, majorăm cu aproximativ 40% valoarea pachetului alimentar zilnic de care beneficiază fiecare copil, de la 7 cât a fost până acum la 10 lei (...) O altă noutate introdusă prin acest act normativ pentru a simplifica procedurile de atribuire a contractelor de către compartimentele de specialitate din administraţiile locale vizează trecerea de la an şcolar la an calendaristic”, a anunţat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.