O nouă misiune FMI la Bucureşti: Discuţiile vor viza evaluarea acordului, acciza la carburanţi şi reformele economice

Postat la 16 ianuarie 2014 34 afişări

O misiune a Fondului Monetar Internţional (FMI) va sosi marţi la Bucureşti, împreună cu reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale, pentru discuţii privind prima şi a doua evaluare a acordului stand-by, vizită care se va încheia pe 5 februarie, a anunţat joi Fondul.

O nouă misiune FMI la Bucureşti: Discuţiile vor viza evaluarea acordului, acciza la carburanţi şi reformele economice

 "Misiunea va discuta cu autorităţile române evoluţiile economice recente şi priorităţile în ceea ce priveşte reformele economice. De asemenea, vor fi discutate măsuri pentru compensarea veniturilor pierdute prin amânarea cu trei luni a majorării accizei la carburanţi, astfel încât să fie asigurată ţinta de deficit bugetar de 2,2% din PIB", a declarat într-un comunicat reprezentantul rezident al FMI în România şi Bulgaria, Guillermo Tolosa.

FMI confirmă astfel informaţiile publicate anterior de MEDIAFAX.

Surse guvernamentale au declarat miercuri pentru MEDIAFAX că echipa FMI, CE şi BM va sosi la Bucureşti marţi, 21 ianuarie, pentru a doua evaluare a acordului încheiat la mijlocul anului trecut şi completarea primei evaluări.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/o-noua-misiune-fmi-la-bucuresti-discutiile-vor-viza-evaluarea-acordului-acciza-la-carburanti-si-reformele-economice-11910929
11910929
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.