O nouă lovitură pentru români. Ce trebuie să ştie cetăţenii pentru a putea evita primirea unei amezi de până la 1.500 de lei

Postat la 24 februarie 2018 516 afişări

Guvernul va adopta, joi, proiectul de lege privind ordinea publică, care îşi propune întărirea statutului poliţiştilor, care prevede, printre altele,triplarea amenzilor pentru persoanele care refuză să se legitimeze, dar şi sancţiuni pentru repetarea unor contravenţii într-un interval de 24 de ore.

O nouă lovitură pentru români. Ce trebuie să ştie cetăţenii pentru a putea evita primirea unei amezi de până la 1.500 de lei

”Un punct de pe ordinea de zi este întărirea statutului poliţiştilor. În cadrul şedinţei, prin acest proiect de lege, se propune modificarea şi completarea unor acte în domeniul ordinii şi siguranţei publice. Este un lucru foarte important, pentru că, aşa cum ştim, în orice stat european educaţia, sănătatea şi siguranţa cetăţeanului sunt obiectivele prioritare. Este un proiect important şi pentru poliţişti, dar şi pentru cetăţeni. Asigură un echilibru efectiv între ceea ce înseamnă autoritatea poliţistului şi respectarea drepturilor cetăţeneşti”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei Executivului.

 

Conform Vioricăi Dăncilă, principalul obiectiv fiind clarificarea perocedurilor de acţiune ale poliţiştilor, ceea ce va duce la încrederea cetăţenilor în oamenii legii.

 

”Poliţiştii au nevoie de un cadrul juridic care să îi protejeze dar în acelaşi timp şi de o autoritate mai mare în faţa celor care încalcă legea şi reguli clare de acţiune”, a mai spus premierul Dăncilă.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.