Povestea uneia dintre dintre cele mai bogate dinastii din Europa. Sau când bogaţii se comportă ca nişte oameni normali şi sunt de profesie medici, iar unul chiar merge pe bicicletă la muncă

Autor: Ioana Matei Postat la 29 august 2020 40574 afişări

Povestea uneia dintre dintre cele mai bogate dinastii din Europa. Sau când bogaţii se comportă ca nişte oameni normali şi sunt de profesie medici, iar unul chiar merge pe bicicletă la muncă

Cea mai bogată dinastie din Elveţia, Oeri-Hoffman, care şi-a crescut averea timp de 124 de ani prin intermediul imperiului farmaceutic Roche, îşi continuă ascensiunea, chiar şi în pandemie.

Potrivit Bloomberg, şapte membri ai celei mai noi generaţii s-au alăturat anul trecut  grupului de acţionari care deţine acţiuni în valoare de 25 de miliarde de dolari în gigantul farmaceutic Roche Holding AG. Apoi, în martie, un alt membru al acelei generaţii, Joerg Duschmale, şi-a înlocuit unchiul în boardul producătorului de medicamente.

Schimbarea de leadership a fost planificată atent: ascensiunea lui Duschmale spre directorat a fost discutată de aproximativ doi ani.

Roche este generatorul de avere al familiei încă din 1896.

„Este important să continuăm istoria de succes a familiei şi să o transmitem mai departe următoarei generaţii. Demonstrăm că familia continuă să stea în spatele companiei”, a declarat el pentru publicaţia elveţiană Bilanz.

Averea de 39 de miliarde de dolari a crescut cu aproximativ un sfert în ultimele 12 luni, potrivit indicelului anual al averilor realizat de Bloomberg.  Vânzările testelor de COVID-19 ale Roche au ajutat la creşterea acţiunilor anul acesta.

Cei de la Bloomberg subliniază însă că ceea ce uimeşte nu este doar dimensiunea averii, ci longevitatea acesteia. Familia Oeri-Hoffmann a ajuns acum la cea de-a cincea generaţie şi sunt mai bogaţi decât niciodată.

Administrarea Roche a reprezentat o parte din ADN-ul familiei. Chiar dacă deţin doar 9% din firmă, reprezentanţii acestei familii au drept de vot asupra deciziilor luate în cadrul acesteia.

Stabilitatea familiei este ajutată de dividendele primite de ei, care au generat venituri de mai mult de 700 de milioane de dolari în 2020.

De asemenea, ajută şi faptul că majoritatea membrilor familiei au puţin timp pentru extravaganţe - petrecerile şi superiahturile lipsesc din lista preocupărilor lor.

Dushmale merge pe bicicletă spre muncă şi cel mai mare lux pentru care este cunoscut sunt încălţările pentru drumeţii, potrivit profilului său din publicaţia Bilanz.

Unchiul Andreas Oeri este ortoped şi a practicat în continuare medicina, chiar dacă se afla în boardul Roche. Mătuşa Beatrice Oeri, care şi-a vândut acţiunile în 2009 - administrează un club de jazz din Basel.

Lipsa unor taxe mari atunci când activele sunt transferate între generaţii ajută de asemenea. Elveţia nu are taxe federale pe moştenire. Cantonul Basel, unde Roche şi mulţi dintre membrii familiei trăiesc, nu taxează transmiterea de bunuri între membrii apropiaţi ai familiei.

Păstrarea unui profil discret a ajutat dinastia de asemenea, permiţându-le să evite ieşirile publice care ar fi putut genera tensiuni în cadrul clanului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elvetia,
familie,
biciclete,
club,
serviciu,
ajutor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.