O maşină Aston Martin DB5, din filmele cu James Bond, vândută pentru 6,4 milioane de dolari

Postat la 18 august 2019 66 afişări

O maşină Aston Martin DB5 celebră după ce a fost folosită pentru promovarea peliculei James Bond a fost vândută pentru 6,4 milioane de dolari, arată The Guardian.

O maşină Aston Martin DB5, din filmele cu James Bond, vândută pentru 6,4 milioane de dolari

Automobilul Aston Martin DB5 care se identifică cu personajul James Bond a fost vândut la licitaţie. Maşina i-a aparţinut lordului Bamford şi a fost folosită în campania de promovare a peliculei din seria James

Preţul atins la licitaţia care a avut loc în California a transformat maşina în cel mai scump exemplar din seria sa. Iniţiale DB au fost folosite în onoarea fostului proprietar al companiei Aston Martin, David Brown, între 1947 şi 1972.

Un reprezentant al casei de licitaţii RM Sotheby’s a confirmat recordul: “Suntem mai mult decât încântaţi şi mândri că am stabilit un nou record pentru cea mai scumpă maşină DB5 vândută într-o licitaţie”.

Maşina vândută este un model cu mai multe modificări gândite în tonul personajului din film. Astvel, autoturismul dispune de o mitralieră Browning calibrul 30 şi iar luneta este utilată cu un ecran rabatabil din sticlă antiglonţ.

Sean Connery, a condus o maşină DB5 în două dintre filmele dedicate agentului 007 films.

Maşina nu a fost folosită la filmări dar este o replică identică realizată la comanda realizatorilor filmului pentru a fi folosită în evenimentele de promovare ale peliculei ”Thunderball/ Operaţiunea Thunderball”, din 1965.

Următorul film din seria "James Bond", care este regizat de americanul Cary Joji Fukunaga, va fi lansat pe 8 aprilie 2020.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
masina,
aston martin,
vanzare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.