O inovaţie uimitoare permite calculatoarelor să prezică mişcarea moleculelor

Postat la 16 octombrie 2017 178 afişări

O echipă internaţională de cercetători a dezvoltat un algoritm care permite programelor computerizate să prezică şi să modeleze comportamentul complex al moleculelor. Această inovaţie are implicaţii majore într-o varietate mare de domenii, de la industria farmaceutică la industria energetică, la cea digitală.

O inovaţie uimitoare permite calculatoarelor să prezică mişcarea moleculelor

Pentru a crea acest sistem, cercetătorii au creat un algoritm utilizând o mică mostră a unei molecule simple numită malonaldehidă, pe care l-au aplicat în cadrul unei simulări. Au comparat apoi această simulare cu ceea ce se ştie din punct de vedere chimic despre moleculă, găsind că softul a putut învăţa modul în care malonaldehida se comportă utilizând datele limitate care au fost inserate, scrie Futurism.

Citiţi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.