O greşeală pe care nu o va uita niciodată. Pariul care l-a costat pe un trader al Mitsubishi 320 de milioane de dolari

Postat la 20 septembrie 2019 58 afişări

Un trader al Mitsubishi, una dintre cele mai mari instituţii financiare din Japonia, a pariat eronat pe preţul petrolului şi a reuşit să piardă 320 milioane dolari, relatează Financial Times.

O greşeală pe care nu o va uita niciodată. Pariul care l-a costat pe un trader al Mitsubishi 320 de milioane de dolari

Mitsubishi, cea mai mare casă de tranzacţionare din Japonia, a anunţat că unul dintre angajaţi a cumpărat poziţii în mod neautorizat încă din luna ianuarie şi a suferit pierderi masive când preţul petrolului a scăzut, în timpul verii.

Mai mult, Mitsubishi a ieşit din toate poziţiile la mijlocul lunii august, când petrolul Brent era sub nivelul de 60 dolari barilul, astfel ratând creşterile de preţ din luna septembrie, când jumătate din capacitatea de export a Arabiei Saudite a fost devastată într-un atac cu drone.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mitsubishi,
trader,
costuri,
greseala,
pariu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.