O fetiţă de 6 ani, la un pas să fie executată silit pentru „servicii medicale” neachitate

Postat la 24 aprilie 2018 95 afişări

O femeie din Iaşi a primit un document de la Casa de Asigurări de Sănătate, prin care se solicită plata a 35 de lei, sumă care ar reprezenta contribuţiile de asigurări de sănătate pentru 2014 şi 2015, când fiica femeii a fost internată în spital pentru o fractură de femur.

O fetiţă de 6 ani, la un pas să fie executată silit pentru „servicii medicale” neachitate

UPDATE.  Într-un comunicat de presă, ANAF-ul a dezminţit că somaţia ar fi fost trimisă de instituţie. Între timp, managerul Spitalului de Pediatrie din Iaşi a anunţat că a fost deschisă o anchetă internă  în cazul minorei obligată să plătească serviciile medicale.

Dacă suma nu e platită în 15 zile, micuţa în vârstă de doar 6 ani ar trebui să suporte cheltuieli de judecată, precum şi pe cele de executare silită.

Mama fetiţei spune că va plăti suma, dar că nu este normal ca somaţia să fie trimisă pe numele unui minor, ci pe numele tutorelui legal.

„Toată situaţia asta e de-a râsu'- plânsu'. Eu înteleg că nu este o sumă mare şi nu am nimic împotrivă să o achit, dar mă deranjează că această somaţie a fost trimisă unui minor, de clasa pregătitoare, şi nu mie, ca parinte şi tutore al minorului. Mâine dimineaţă, la prima oră, voi fi acolo, de mână cu fata, pentru că nu e normal ca un copil de 6 ani să plătească. Dacă era pe numele meu, indiferent de sumă, plăteam, dar cum să-i trimiţi copilului? Din ce să platească datoriile, din alocaţie?", a declarat mama copilei, scrie digi24.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.