O femeie însărcinată a supravieţuit cutremurului din Nepal

Autor: Iuliana Enache Postat la 16 mai 2015 63 afişări

O femeie însărcinată, în vârstă de 26 de ani şi originară din Sindhupalchok, a supravieţuit "Marelui Cutremur" din Nepal, aşa cum numesc localnicii cutremurul produs în aprilie în această ţară şi soldat cu peste 8.000 de morţi, relatează BBC News Online.

Rita Maya Shrestra are 26 de ani şi era însărcinată în şase luni şi jumătate în ziua cutremurului cu magnitudinea de 7,8 produs la 24 aprilie. Ea se afla în locuinţa ei din satul Haga.

Casa s-a surpat peste ea, iar femeia a rămas blocată între ruine. Ea a fost grav rănită şi a avut dureri îngrozitoare, în timp ce familia a reuşit să o scoată dintre dărâmături abia după câteva ore.

Rita s-a lovit la un şold şi şi-a rupt un picior, iar la celălalt s-a rănit. Era în agonie dar a primit ajutor medical abia după şase zile, a declarat ea pentru BBC.

"Nu puteam face nimic din cauza durerii. Copilul nu se mai mişca şi am crezut că a murit. Am crezut că vom muri amândoi", povesteşte ea la spitalul Crucii Roşii din Chautara în Sindhupalchok.

"Am fost dusă la spital şi m-au tratat. Am început să mănânc şi, încet, copilul a început să se mişte din nou", a continuat femeia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NEPAL,
CUTREMUR,
/actualitate/o-femeie-insarcinata-a-supravietuit-cutremurului-din-nepal-14277055
14277055
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.