O familie din Texas a primit despăgubiri de aproape trei milioane de euro după ce a dat în judecată o companie de fracturare hidraulică

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 28 aprilie 2014 170 afişări

Procesul a fost deschis contra Aruba Petroleum, societate care extrage gaze de şist, şi a avut ca obiect plângerea că activitatea de fracturare hidraulică ar fi afectat sănătatea membrilor familiei.

O familie din Texas a primit despăgubiri de aproape trei milioane de euro după ce a dat în judecată o companie de fracturare hidraulică

Bob şi Lisa Parr, din Wise County, Texas, au susţinut că apa şi aerul au fost poluate de către companie, cauzându-le iritaţii, ameţeli şi alte stări de rău. Procesul a fost intentat în 2011, dar juriul a ajuns la un consens trei ani mai târziu. Familia Parr a primit despăgubiri în valoare de aproape trei milioane de euro, deşi ceruse de trei ori mai mult, relatează Business Insider.

"Sunt copleşită", a declarat Lisa Parr la aflarea verdictului. "Mă simt ca o persoană mică ce tocmai a reuşit să învingă cea mai puternică industrie din lume."

Verdictul ar putea încuraja şi alte familii să acţioneze în instanţă companiile de fracturare hidaulică. "Mai multe studii au arătat efectul nociv pe care sondele îl au asupra sănătăţii celor care lucrează sau locuiesc în zonă, însă toate aceste rapoarte nu au schimbat nimic", a subliniat David Matthews, avocatul familiei Parr. "Acest verdict este dea dreptul revoluţionar: o să atragă atenţia companiilor de fracturare că nu mai sunt de neatins."

Compania Aruba Petroleum a primit, în 2011 şi 2012, amenzi pentru încălcarea standardelor de calitate privind siguranţa mediului înconjurător.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/o-familie-din-texas-a-primit-despagubiri-de-aproape-trei-milioane-de-euro-dupa-ce-a-dat-in-judecata-o-companie-de-fracturare-hidraulica-12540608
12540608
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.