O echipă care vaccinează împotriva poliomielitei, atacată de persoane înarmate. Doi oameni au murit

Autor: Petru Mazilu Postat la 16 august 2022 117 afişări

O echipă medicală din Pakistan care vaccinează populaţia împotriva poliomielitei a fost atacată de persoane înarmate. Cadrele medicale nu au fost rănite, dar doi poliţişti care le apărau au murit, potrivit BBC.

O echipă care vaccinează împotriva poliomielitei, atacată de persoane înarmate. Doi oameni au murit

Incidentul s-a produs în nord-vestul Pakistanului. Echipa formată din două cadre medicale nu a fost rănită, a declarat poliţia.

Echipele medicale sunt adesea ţinta militanţilor anti-vaccin, unii dintre aceştia susţinând că vaccinarea este un complot occidental pentru sterilizarea musulmanilor.

Pakistanul şi Afganistanul sunt singurele ţări în care poliomielita, care în cazuri grave poate fi fatală sau poate lăsa pacienţii paralizaţi, rămâne endemică.

Cei doi bărbaţi înarmaţi s-au ascuns în apropierea unui canal de apă înainte de a deschide focul asupra paznicilor de la o „distanţă foarte mică", a declarat poliţia locală.

„Bărbaţii înarmaţi au cruţat echipa de vaccinare împotriva poliomielitei formată din doi membri... şi au fugit pe o motocicletă", a declarat, pentru AFP, ofiţerul superior Waqar Ahmad Khan.

Incidentul a avut loc în Kot Azam, în districtul Tank, în nord-vestul Pakistanului.

Numeroşi lucrători pentru vaccinarea împotriva poliomielitei şi gărzile lor au fost ucişi de militanţi în Pakistan din cauza sentimentelor anti-vaccin, care includ credinţa că vaccinurile conţin grăsime de porc. Opoziţia a crescut după ce CIA a organizat o campanie de vaccinare falsă pentru a ajuta la depistarea liderului Al-Qaeda, Osama Bin Laden.

Poliomielita este cauzată de un virus care se răspândeşte cu uşurinţă prin contactul cu fecalele unei persoane infectate sau, mai rar, prin tuse şi strănut. Majoritatea persoanelor infectate nu prezintă simptome, în timp ce unele prezintă efecte asemănătoare gripei. În cazuri rare, pacienţii paralizează, cel mai adesea la nivelul picioarelor, ceea ce poate fi fatal.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pakistan,
poliomielită,
atac

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.