O companie din Turcia va investi 40 milioane euro într-o fabrică de biscuiţi şi prăjituri la Craiova

Autor: Liviu Iancu Postat la 25 noiembrie 2014 262 afişări

ETİ, una dintre cele mai mari companii din industria alimentară din Turcia, va investi 40 de milioane de euro la Craiova, în prima sa fabrică din străinătate, care va fi deschisă în octombrie anul viitor şi va produce biscuiţi şi prăjituri.

Fabrica va avea circa 300 de angajaţi.

"Ne-am orientat investiţia către România datorită condiţiilor bune de piaţă, avantajelor poziţionării în regiune, a logisticii şi stabilităţii economice a ţării. Totodată, deoarece oraşul Craiova se află situat chiar în centrul regiunii în care vom face distribuţia, vom optimiza distanţele din punct de vedere logistic şi vom putea ajunge mai repede la consumatori. Intenţia noastră este de a deveni un brand regional şi global. Odată cu investiţia în România, am făcut un pas important către îndeplinirea acestui obiectiv", a declarat marţi într-un comunicat preşedintele ETİ, Firuzhan Kanatlı.

El a fost prezent marţi la ceremonia de începere a lucrărilor la fabrica din Craiova, alături de preşedintele Consiliului Executiv ETİ, Hakan Polatoğlu, ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti, Osman Koray Ertaş, primarul municipiului Craiova, Lia-Olguţa Vasilescu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Oficialii turci au afirmat că fabrica va produce 11.000 de tone de dulciuri în primul an, care vor fi exportate către 40 de ţări. Compania deţine şapte fabrici, cu 7.000 de salariaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INVESTIŢIE,
FABRICĂ BISCUIŢI,
/actualitate/o-companie-din-turcia-va-investi-40-milioane-euro-intr-o-fabrica-de-biscuiti-si-prajituri-la-craiova-13638752
13638752
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.