O companie americană construieşte în Transilvania un parc industrial, o centrală electică şi o seră

Postat la 09 ianuarie 2018 140 afişări

PHI Group, o companie americană cu investiţii în resurse naturale, energie şi agricultură a semnat la începtul acestui an un memorandum de înţelegere cu o companie românească pentru construcţia în Transilvania a unui parc industrial, a unei centrale energetice şi a cel puţin zece hectare de sere.

O companie americană construieşte în Transilvania un parc industrial, o centrală electică şi o seră

Compania românească nu este nominalizată în comunicatul companiei americane. Conform memorandumului, cele două companii vor forma, până la finele lunii ianuarie, un joint venture. Centrala va avea o putere de 50 MW şi va fi alimentată cu gaze naturale, iar serele vor fi destinate agriculturii organice ăi plantelor medicinale. Proiectele vor fi finanţate de un fond de investiţii al companiei ce va fi înfiinţat în Luxemburg în primul trimestru al anului, precum şi de o serie de bănci europene, precizează un comunicat al companiei.

Anul trecut PHI Group a achiziţionat o companie de construcţii din Sibiu şi o companie agricolă din Timiş.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.