Această companie A INTERZIS MUNCA în zilele de miercuri! Ce rezultate a avut ineditul proiect

Postat la 30 aprilie 2019 3574 afişări

Această companie A INTERZIS MUNCA în zilele de miercuri! Ce rezultate a avut ineditul proiect

Acum aproape un an, agenţia de marketing digital Versa, din Australia, a luat decizia ca niciun angajat să nu  mai lucreze în zilele de miercuri, fără ca acea zi liberă să afecteze, în vreun fel, salariile.

 

Angajaţii lucrează în program normal luni şi marţi şi revin la birou joi şi vineri, de asemenea fără a fi nevoie de ore suplimentare.

 

Deşi nici întâlnirile nu sunt permise miercurea, unii dintre angajaţi au obligaţia de a răspunde la telefon în cazul în care există o cerere urgentă din partea unui client.

 

Proiectul a fost adoptat în iulie 2018; de atunci, veniturile companiei au crescut cu 46%, iar profitul s-a triplat, a povestit celor de la BBC Kath Blackham, CEO şi fondator al companiei australiene Versa.

 

¨Am vrut să dovedesc că o astfel de schimbare e posibilă şi într-o industrie cunoscută pentru proiectele pe termen lung şi orele târzii până la care se lucrează¨, a declarat Blackham.

 

De ce s-a ales însă ziua de miercuri? Sentimentul de productivitate din zilele de luni ar fi fost crucial în decizia de a "sparge" săptămâna de lucru în două, şi nu a de oferi un weekend prelungit.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
proiect,
inedit,
interzicere,
munca,
rezultate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.