O comoară nepreţuită din Banat, în patrimoniul UNESCO! E cea mai mare din Europa!

Postat la 30 august 2016 3325 afişări

O comoară nepreţuită din Banat, în patrimoniul UNESCO! E cea mai mare din Europa!

In sfarsit o veste buna! Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a comunicat, zilele trecute, ca 65.000 de hectare de paduri virgine si seculare de fag din Romania au fost inscrise, in 2016, ca situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO. 60.000 de hectare de paduri sunt din Banat, din Caras-Severin!

Iata ca numeroasele petitii online privind salvarea padurilor virgine din Romania, trimise Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, si-au gasit in sfarsit un prim raspuns.

Guvernul Romaniei nu a ignorat studiul care vorbeste despre oportunitatea de a avea pe teritoriul tarii noastre cele mai multe paduri virgine din Europa. MMAP a finalizat deja o legislatie ferma pentru inventarierea si punerea sub protectie a tuturor padurilor virgine din Romania. tara noastra va avea in scurta vreme (circa 6 luni) un Catalog National al Padurilor Virgine – primul instrument real si capabil initiat vreodata de Ministerul Mediului pentru ocrotirea stricta a padurilor virgine din tara noastra si pentru identificarea de noi suprafete de acest tip. Odata incluse in Catalog, aceste paduri virgine nu mai pot fi scoase de sub protectie, cu exceptia eventualelor cazuri de siguranta sau securitate nationala”, se arata in comunicat.

Totodata, „in spiritul transparentei si deschiderii, actuala conducere MMAP a decis, de asemenea in premiera in Romania, sa dea posibilitatea implicarii in procesul de documentare si constituire a catalogului padurilor virgine si organizatiilor non-guvernamentale, administratorilor de paduri, administratorilor de arii protejate, institutiilor de cercetare ori educatie. in trecut, numai administratorii de paduri puteau sa elaboreze studii de documentare a padurilor virgine si cvasi-virgine. Din fericire, deja exista astfel de organizatii, care coopteaza experti si cetateni dedicati, care prin implicare voluntara pot contribui semnificativ la procesul de identificare, devenind astfel cu adevarat protectori ai padurilor virgine si cvasivirgine“.

Cititi mai multe pe www.opiniatimisoarei.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.