O cameră secretă a lui Michelangelo care conţine desene şi schiţe unice, deschisă după sute de ani

Postat la 17 noiembrie 2017 208 afişări

Timp de două luni, în anul 1530, Michelangelo s-a ascuns într-o cameră secretă aflată sub Capelele familiei de Medici, „umplând pereţii cu desene” pentru a uita de frică, aşa cum îşi aminteşte mai târziu.

O cameră secretă a lui Michelangelo care conţine desene şi schiţe unice, deschisă după sute de ani

Acesta a construit mausoleul familiei de Medici, cea mai influentă din Florenţa, dar a trebuit să se ascundă atunci când a susţinut o revoltă populară împotriva lor, scrie Fox News.

 

„M-am ascuns într-o mică celulă, îngropat ca morţii de deasupra”, relata acesta după ce a fost iertat de familie şi a terminat capelele.

 

Camera a fost descoperită în 1975, iar acum, pentru prima dată, publicul o poate vedea. Părţi din desene includ porţiuni din Capela Sixtină. Este o încăpere extrem de mică de doar 7X2 metri.

 

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.