O adolescentă a fost găsită în viaţă la două zile după masacrul de la o universitate din Kenya

Autor: Ioana Bojan Postat la 04 aprilie 2015 1374 afişări

O adolescentă care a supravieţuit masacrului de la Universitatea din Garissa, în estul Kenyei, a fost găsită sâmbătă, la două zile după ce extremişti islamişti au ucis 148 de persoane, a anunţat Crucea Roşie, citată de NBC News.

Cynthia Charotich, în vârstă de 19 ani, a declarat că s-a ascuns într-un dulap şi a refuzat să iasă chiar şi când unii dintre colegii ei au părăsit locurile unde se refugiaseră, de teamă că atacatorii ar putea fi încă la locul masacrului.

Între timp i s-a făcut atât de foame şi sete încât a băut o loţiune. "M-am rugat la Dumnezeu", a afirmat Charotich, care este creştină. Tânăra părea să fie în stare bună, deşi era obosită şi îi era sete.

Ea a fost descoperită în timp ce 300 de persoane aşteptau la morga din capitala Kenyei, Nairobi, pentru a primi veşti despre rudele lor.

În total, 148 de persoane, majoritatea studenţi, au fost ucise şi alte 104 au fost rănite în atacul comis joi la Garissa de membri ai organizaţiei islamiste sunnite Al-Shabaab.

Islamiştii Al-Shabaab au luat ostatici 815 studenţi la Universitatea din Garissa, iar autorităţile au reuşit să salveze cel puţin 500. Zeci de studenţi au fost executaţi sumar după ce le-au răspuns atacatorilor că sunt creştini.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
KENYA,
MASACRU,
UNIVERSITATE
/actualitate/o-adolescenta-a-fost-gasita-in-viata-la-doua-zile-dupa-masacrul-de-la-o-universitate-din-kenya-14107023
14107023
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.