Numărul palestinienilor ucişi în cadrul ofensivei israeliene a ajuns la 815

Autor: Ioana Bojan Postat la 25 iulie 2014 31 afişări

O femeie însărcinată şi un cadru important al Jihadului Islamic au murit vineri în urma atacurilor israeliene asupra Fâşiei Gaza, numărul palestinienilor ucişi în cele 18 zile de conflict ajungând astfel la 815, au anunţat serviciile de salvare palestiniene, citate de AFP.

O femeie însărcinată în vârstă de 23 de ani a fost ucisă într-un raid asupra unei case din oraşul Deir al-Balah, în centrul Fâşiei Gaza, a anunţat purtătorul de cuvânt al serviciilor de salvare, Ashraf al-Qodra.

Bebeluşul a fost salvat, a precizat el, adăugând că în acelaşi atac a fost ucisă o altă femeie, de 26 de ani.

Un alt atac a provocat moartea unui important cadru local al Jihadului Islamic, Salah Hassanein, şi a fiilor săi în vârstă de 12 şi respectiv 15 ani, la Rafah, în sudul enclavei palestiniene, a adăugat Qodra.

Alte două persoane, rănite anterior în bombardamentele de la Khan Younes, au murit din cauza rănilor suferite, potrivit lui Qodra.

Aproape 100 de palestinieni au fost ucişi joi, una dintre cele mai sângeroase zile de la începutul conflictului.

De la debutul ofensivei israeliene, la 8 iulie, mai multe rachete şi obuze lansate din Fâşia Gaza spre Israel au ucis doi civili israelieni şi un muncitor thailandez. Luptele între armata israeliană şi Hamas au provocat moartea a 32 de soldaţi israelieni.

Mai multe organizaţii neguvernamentale apreciază că aproximativ 80 la sută dintre palestinienii ucişi sunt civili, între care numeroase femei şi copii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ISRAEL,
PALESTINIENI,
/actualitate/numarul-palestinienilor-ucisi-in-cadrul-ofensivei-israeliene-a-ajuns-la-815-12978422
12978422
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.