Nu sunt paturi libere la ATI pentru bolnavii de Covid în stare gravă

Autor: Cosmin Pirv Postat la 21 octombrie 2021 29 afişări

Nu sunt paturi libere la ATI pentru bolnavii de Covid în stare gravă

O nouă zi în care, la nivel naţional, nu sunt paturi libere la ATI pentru bolnavii de Covid în stare gravă, a anunţat joi Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1675 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19, iar în Bucureşti sunt avizate de DSP 370 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 146 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19, care sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

La nivel naţional, sunt ocupate 1.815 paturi ATI.

„La nivel naţional, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2”, au transmis reprezenanţii GCS, care au precizat că se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
paturi,
ati,
coronavirus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.