Nu se mai vinde Carrefour: Tranzacţia s-a împiedicat de politicienii francezi. Acţiunile Carrefour scad la Paris cu peste 5,5%

Autor: Alex Ciutacu Postat la 18 ianuarie 2021 64 afişări

Nu se mai vinde Carrefour: Tranzacţia s-a împiedicat de politicienii francezi. Acţiunile Carrefour scad la Paris cu peste 5,5%

Alain Bouchard, fondatorul gigantului canadian Couche-Tard, sper că va putea merge înainte cu oferta de 20 de miliarde de dolari pe care a lansat-o pentru Carrefour, atunci când s-a întâlnit cu ministrul francez de Finanţe, vineri, 15 ianuarie.

Cu toate acestea, mesajul lui Bruno Le Maire pentru Bochard a fost simplu: propunerea de achiziţie este moartă încă de la început, opoziţia politică din Franţa este împotrivă, conform Bloomberg.

Întâlnirea de vineri a închis o săptămână aglomerată petnru Couche-Tard şi Carrefour. Bouchard, ajuns miliardar pe cont propriu, este cel care a reuşit să transforme un mic operator obscur de benzinării într-un imperiu cu 14.200 de locaţii de retail. Achiziţia Carrefour ar fi transformat Couche-Tard într-un gigant global.

Întreaga poveste dintre cele două părţi s-a terminat în câteva zile. Cele două companii au anunţat că vor încerca să lege o alianţă sau un parteneriat de business, în locul unei tranzacţii.

Luni la 11.40, ora României, acţiunile Carrefour se tranzacţionau pe bursa din Paris la un minus 5,5%, după ce au atins anterior şi minus 7%. În acelaşi timp, acţiunile Couche-Tard sunt în creştere cu peste 4% pe bursa din Toronto.

Cedarea controlului asupra unuia dintre cei mai mari retaileri francezi către un acţionariat străin este imposibilă într-un moment în care criza generată de Covid-19 arată importanţa strategică a lanţurilor de furnizori din sectorul alimentar, a subliniat Le Maire, ministrul francez de Finanţe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carrefour,
actiuni,
francezi,
paris,
politicieni,
refuz,
scadere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.