Nu doar pentru păpuşi

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 09 iunie 2018 35 afişări

Dacă nu poţi deţine o proprietate imobiliară anume, o poţi colecţiona sub formă de machetă, scrie Financial Times.

Nu doar pentru păpuşi

Colecţionarii de case în miniatură reproduse până în cele mai mici detalii provin din diverse părţi ale lumii, din SUA până în Orientul Mijlociu, şi sunt dispuşi să plătească sute de mii de euro pentru aşa ceva, nefiind interesaţi de căsuţe vechi de păpuşi.

O reproducere poate necesita munca a zeci de artişti şi meşteri care să confecţioneze tot ce este necesar, cum ar fi piese de mobilier şi decoraţiuni.

Cei care colecţionează astfel de căsuţe pot solicita firmelor specializate fie reproduceri după clădiri istorice existente, fie chiar după unele din seriale celebre, într-un caz solicitantul, care a lucrat cu firma britanică Mulvany and Rogers, adăugând personajele din serial sub formă de păpuşele croşetate în reşedinţa miniaturală copiată după cea din programul TV preferat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.