Apare un nou oraş. Va fi ridicat de la zero, cu o sumă uriaşă

Postat la 06 martie 2018 650 afişări

Arabia Saudită şi Egipt au încheiat un acord pentru a crea un fond comun de 10 miliarde de dolari, menit să finanţeze dezvoltarea unui mega-oraş în sudul Egiptului, în peninsula Sinai, potrivit CNBC.

Apare un nou oraş. Va fi ridicat de la zero, cu o sumă uriaşă

Deal-ul a fost anunţat duminică după ce Prinţul Coroanei Mohammed bin Salman s-a întâlnit cu preşedintele egipean Abdel Fattah al-Sisi în Cairo. Aceasta a fost prima călătorie oficială a lui Bin Salman de când a preluat conducerea în 2017.

Arabia Saudită şi Egipt, cele mai populate şi mai bogate state arabe, şi-au consolidat relaţiile strategice de când Sisi a venit la putere în 2013. Noul oraş se va situa pe o suprafaţă de cel puţin 2.000 de metri pătraţi.

Acordul de a crea un mega-oraş vine la trei săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale din Egipt, preşedintele Sisi încercând să obţină un al doilea mandat. Votul a generat reacţii la nivel internaţional, criticii acuzând Egiptul că nu păstrează un cadru democratic.

În februarie, 14 grupuri egiptene şi internaţionale care militează pentru protejarea drepturilor omului şi protejarea democraţiei au publicat o declaraţie comună, acuzându-l pe Sisi că „a încălcat toate standardele minime necesare pentru libertate şi pentru alegeri democratice”.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.