Noua stea a burselor: o companie din Taiwan producătoare de componente electrice a urcat cu 800% din 2017 încoace

Autor: Alex Ciutacu Postat la 10 mai 2018 8400 afişări

Noua stea a burselor: o companie din Taiwan producătoare de componente electrice a urcat cu 800% din 2017 încoace

Un producător taiwanez de componente electronice utilizate în orice, de la smartphone-uri la computere, are cele mai „fierbinţi” acţiuni pe fondul cererii mari pentru produsele oferite de acesta, scrie Ziarul Financiar.

Acţiunile Yageo au crescut cu 817% de la începutul anului 2017 încoace, cea mai mare creştere din indicele global MSCI, ceea ce a dus compania la o capitalizare de 8,1 miliarde de dolari. Yageo, care produce condensatoare şi rezistoare esenţiale pentru funcţionarea oricărui produs electronic, şi-a crescut profitul de peste cinci ori în primul trimestru din 2018 faţă de anul trecut, după ce competitorii lor au redus producţia.

În China, producţia acestor componente a fost redusă după ce guvernul a implementat un plan de a reduce poluarea. Acest context a creat un deficit pe piaţă de care Yageo a profitat, potrivit lui Allan Lin, asistent vicepreşedinte în cadrul Concord Securities.

Miercuri la ora 18.00, acţiunile Yageo se tranzacţionau la 25,7 dolari per acţiune, în creştere cu 7,1%, la o capitalizare de piaţă de 9 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
componente,
taiwan,
companie,
burse,
stea

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.