Noua şefă a CIA, prima femeie din istorie care conduce agenţia, s-a făcut remarcată pentru folosirea unor tehnici extreme de tortură, care ulterior au fost interzise

Postat la 13 martie 2018 273 afişări

Gina Haspel îi va lua locul lui Mike Pompeo la şefia CIA, agenţia americană de informaţii, devenind prima femeie numită în această poziţie.

Noua şefă a CIA, prima femeie din istorie care conduce agenţia, s-a făcut remarcată pentru folosirea unor tehnici extreme de tortură, care ulterior au fost interzise

Ea este un spion de carieră, care a condus la o închisoare CIA din Thailanda, unde suspecţii de terorism erau interogaţi extrem de dur, cu tehnici pe care preşedintele Trump le susţinea.

Ea a început să lucreze la CIA în 1985. Ea a fost aleasă director adjunct al CIA chiar de Donald Trump în 2017. Mike Pompeo spunea atunci despre ea că este un ”exemplu de ofiţer de informaţii, un patriot devotat care aduce agenţiei o experienţă de peste 30 de ani. Ea este de asemenea un lider cu abilităţi de netăgăduit să rezolve lucrurile şi să-i inspire pe cei din jurul ei”.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat marţi demiterea secretarului de Stat, Rex Tillerson, care va fi înlocuit cu Mike Pompeo, actualul director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA).

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.