Nou protest al judecătorilor şi procurorilor la Cluj privind OUG pe legile justiţiei: Abrogarea art. 54 nu ajunge/ Membru Guvern: Nu este un lucru de apreciat

Postat la 26 februarie 2019 41 afişări

Magistraţii de la Judecătoria Cluj-Napoca, Tribunalul Cluj, de la parchetele de pe lângă cele două instanţe, dar şi de la DNA şi DIICOT au protestat, marţi, din nou, cerând abrogarea integrală a OUG pe legile justiţiei, susţinând că abrogarea articolul 54 nu este suficientă.

Nou protest al judecătorilor şi procurorilor la Cluj privind OUG pe legile justiţiei: Abrogarea art. 54 nu ajunge/ Membru Guvern: Nu este un lucru de apreciat

Ministrul Afacerilor Interne, despre protestele magistraţilor: Nu este un lucru de apreciat

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, marţi, că protestele declanşate de către magistraţi în mai multe oraşe din ţară nu sunt de apreciat, precizând că nu ştie dacă e "salutar că o categorie care este ţinută în primul rând de respectarea legii este prima care o încalcă".

"Eu sper să depăşim această perioadă şi toată lumea să înţeleagă că toate categoriile profesionale trebuie să-şi exercite cu responsabilitate. Nu ştiu dacă este salutar că o categorie care este ţinută în primul rând de respectarea legii este prima care o încalcă. E greu să fac eu aceste aprecieri, dar pot să constat că nu este un lucru de aperciat şi eu îmi doresc ca foaret repefe şi această categorie profesională să conştientizeze că este nevoie de contribuţia ei în egală măsură ca de contribuţia celorlalte instituţii ale statului. Nu mi-au raportat colegii mei nicio astfel de situaţie (de blocaj al unor dosare lucrate ed poliţişti -n.r.)", a declarat Carmen Dan, la bilanţul Poliţiei de Frontieră pe anul 2018.

Mai multe parchete şi judecătorii din ţară, dar şi din Capitală au anunţat că-şi suspendă activitatea în semn de protest faţă de ordonanţa de urgenţă pe legile justiţiei adoptată fără consultarea magistraţilor. Printre aceste structuri de parchet se află şi DIICOT, care şi-a suspendat activitatea câte patru ore pe zi, până pe 8 martie.

Nou protest al judecătorilor şi procurorilor la Cluj

Peste 80 de magistraţi au protestat, din nou, marţi, în faţa Palatului de Justiţie din Cluj-Napoca, cerând Guvernului să renunţe la actul normativ care „pune în pericol independenţa justiţiei”.

Magistraţii de la Judecătoria Cluj-Napoca şi de la Tribunalul Cluj şi de la Parchetele de pe lângă cele două instanţe, dar şi de la DNA şi DIICOT, s-au adunat, marţi, în jurul orei 12 în faţa Palatului de Justiţie având pancarte cu mesaje precum „Fără OUG în justiţie”, „Justiţie independentă”, „Abrogaţi OUG neconstituţională nr. 7”, „APR reprezintă doar 17 membri, nu pe restul de 2.500 de procurori” sau „Nu există justiţie independentă fără procurori independenţi”.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oug,
cluj napoca,
diicot

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.